söndag 9 september 2012

När olyckan är framme!

Hejsan! I måndags åkte Leif upp med sin kompis till hans stuga då han ville att han skulle upp på taket och titta på ett läckage. Eftersom han är van att gå på tak då han är plåtslagare så klättrade han ju upp. Men något hände och stegen slant och han ramlade ner cirka 3 meter som han säger själv dubbelvikt. Detta var i onsdags 6/9. Låg där på marken och ropade på de andra karlarna som inte var där precis, de ville ringa ambulans direkt men vänta lite få se sa Leif om det det inte blir bättre jag kan ju röra mig. Värken tilltog och blev olidlig i rygg och nacke så då ringde de ambulansen och det stod inte på för än de kom. Det blev Mora Lasarett och hel rtg (datortonografi) för att se ev. skador. En spricka i en ryggkota nedanför ländryggen som ska läka själv. Axeln som värkte var ua. Riktigt mörbultad blev han så nu blir det inga fler tak!! Det har han sagt förut också men han tyckte det här var ju så lågt.
      När jag kom hem på onsdag efter jobbet 18.20 ringde han, kände jag inte igen hans röst han berättade vad som hänt, han hade fått mycket smärtstillande lät nästan berusad på rösten. Jag blev livrädd då jag fick höra om detta. Leif hade ringt sina barn och berättat även Inger och Lennart då inte jag svarade först. Därefter ringde jag Peter och berättade och han kom hem till mig nästan direkt och var hos mig hela kvällen det kändes skönt. 
      Torsdag blev han utskriven och jag slutade lite tidigare för att vara hemma då han kom i sjuktransporten. På kvällen kom Catarina med en matkasse till oss och en vacker blombukett sen kom Inger och Lenart men goda bullar sen Ola, Lina och Moa med goda chokladbitar till Leif. Fast bäst av allt var att ni kom!!
   Det skulle ta lång tid innan värken gav sig i ryggen kanske någon månad enl läkaren. Skall kontrollrtg om 6 veckor i Falun. 
   Så kan det gå när oturen är framme men trots allt så hade min gubbe tur i oturen i alla fall. 

Mlini i Kroatien

Kram på er!!

         

2 kommentarer:

 1. Ja..jag säger då det... verkligen TUR!! Han kunde ju för f-n brytit nacken..Ursäkta, jag blir lite upprörd *ler lite*
  Bind fast han nästa gång INNAN han närmar sig stegen ;)

  Kram och hälsa till Leif att krya på sig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska hälsa till honom! Några mer tak blir det nog inte!! Kramis

   Radera